Foredrag

Odd Magne Doseth er utdannet Diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI, har 15 års ledererfaring fra IT-bransjen, 10 år med Event/Konferanse samt 10 år som styreleder i Vålerenga Ishockey. Til daglig CEO i Unzwa Safaris som leverer safari over hele det sørlige Afrika fra egen lodge i Vivo,Limpopo.

Holder mer enn 50 foredrag i året. Foredragene er meget godt mottatt fra publikum og kan holdes på norsk eller engelsk. Foredrag med eksterne, anerkjente foredragsholdere leveres også. 

 

EKSTERNE FOREDRAGSHOLDERE 

Rory Steyn var under apartheid en høytstående offiser i den Sør-Afrikanske etterretningen der hans jobb var å bekjempe Mandelas ANC nærmest for en hver pris, men ble etter 1994 gruppeleder for Mandelas «Presidential Protection Unit» og kom tettere på ikonet enn mange andre. Opplev Rory og hvordan han varmt og respektfullt skildrer en av de største ledere verden noensinne har sett. Les mer om Rorys foredrag her. 


Zelda La Grange tilbyr foredrag til ledelse eller ansatte der hun deler sine erfaringer fra sine 19 år som Mandelas personlige assistent. I sitt foredrag deler Zelda sine opplevelser på en varm og personlig måte. Hun beskriver Mandelas evne til forandring, tilgivelse, disiplin, respekt og integritet. Etter foredraget holdes det en «Q & A session» der man kan stille spørsmål. Hun er forfatter av boken «Good morning Mr Mandela» som også er oversatt til norsk. Les mer om Zeldas foredrag her.

ODD MAGNE DOSETH 
Last ned mer informasjon om foredragene her. 

Sør-Afrikas historie og kultur avslører en dramatisk historie med enkelte hendelser de færreste har hørt om. Kronologisk følger vi hvordan en nasjon bygges, splittes før den bygges opp igjen. At en konflikt mellom hvite grupperinger er en av årsakene til at apartheid får vokse frem er også en del av historien. Lærerikt og til ettertanke.


Naturens lover stiller spørsmål om hvor suveren mennesket er i forhold til dyr og om vi en naturlig plass på toppen av næringskjeden. Vi diskuterer nedarvede instinkter i forhold til læring og tilpasning. Foredraget er i en ironisk tone, men gir kunnskap om natur og dyreliv og kanskje mennesker har litt å lære av hvordan naturen er skapt for å gi optimale muligheter for alle .

Vinnerkoden. Å ha ledet programmerere, ishockeyspillere og innfødte afrikanere har gitt ulike utfordringer, men det er mange av de samme mekanismene som kan brukes for å skape et vinnerlag. Utdannelse, fysisk form, talent og kunnskap/erfaring er verktøy for å utføre en jobb. Lederens evne til å forstå og utnytte gruppens ferdigheter skaper vinnerlaget.

Mandela’s arv. Kan alle lære noe av de prinsippene Mandela hadde for ledelse og samhandling ? Svaret er Ja. Selv om Mandela endret en nasjon og ble et verdensikon bygger mange av hans prinsipper på enkle mekanismer og en unik evne til innsikt både i seg selv og andre. Foredraget bygger på studier og Richard Stengels bok med samme navn, men også på input fra personer som arbeidet tett på Mandela over flere år. Nyttig for din hverdag som privatperson, leder, ansatt og medmenneske.

Afrikafeber. Et foredrag om hvordan store naturopplevelser, atmosfære og kultur gir deg en avhengighet til det Afrikanske kontinentet. Og om å bygge en bedrift som forener afrikansk og skandinavisk kultur. Ta kontakt for mer informasjon.